Ulje četiri lopova

14,00 

Ulje Četiri Lopova je smrt za sve štetne mikroorganizme. Očistite organizam, podignite imunitet i ojačajte vitalnost.

Mješavina pet popularnih eteričnih ulja: ulja klinčića, limuna, eukaliptusa, ulja ružmarina i cimeta. Ovih pet ulja zajedno daju nevjerojatnu sinergiju. Ulje klinčića sadrži komponentu eugenol koja ima snažna antibakterijska, anestetska, anti-upalna i antiseptička svojstva. Limunovo ulje s antibakterijskim, antiseptičkim, antifungalnim, antivirusnim i antistresnim svojstvima. Ulje eukaliptusa pokazalo je vrlo dobre efekte u borbi protiv respiratornih bolesti.

Uz to, ulje inhibira rast bakterija i gljivica, te sprječava viruse gripe i prehlade da se udomaće. Ružmarinovo ulje ima vrlo visoka antibakterijska svojstva. Cimetov ulje je divna mera u borbi protiv raznih oblika gljivica i bakterija, ubija čak i one bakterije koje su rezistentne na antibiotike. Zamislite što će se dogoditi ako sva svojstva ovih ulja kombiniramo u jednoj bočici?

Opis

Ulje Četiri Lopova

Recept za neobično i moćno ulje Četiri Lopova oslanja se na priču iz 18. stoljeća koju je ranih 90-ih godina 20. stoljeća istraživao Gary Young. Godine 1413. epidemija kuge zahvatila je Francusku. Četiri lopova, iskorištavajući situaciju da se obogate, pljačkali su bolesne i mrtve. U nekom trenutku muškarci su zarobljeni. Kraljevski sud zaprijetio je da će ih žive spaliti ako ne otkriju tajnu kako to da se oni nikada nisu zarazili, a bili su u doticaju s oboljelima. Lopovi su priznali da su prije pojave kuge radili kao trgovci parfemima i egzotičnim začinima.

Zbog epidemije, zemlja je prestala da trguje i oni su morali tražiti novi način preživljavanja. Koristeći svoje znanje o ljekovitim začinima, kreirali su recept za neobično ulje. Dovoljno je bilo da ulje stave na ruke, stopala, sljepoočnice, uši i oko usta da bi se zaštitili od ove opasne infekcije. Čim su lopovi podijelili recept, obješeni su zbog krađe. Međutim, francuski liječnici nastavili su koristiti neobičnu mješavinu za liječenje oboljelih.

Ulje 4 lopova: što ima u njemu?

To je mješavina pet popularnih eteričnih ulja: ulja klinčića, limuna, eukaliptusa, ulja ružmarina i cimeta. Ovih pet ulja zajedno daju nevjerojatnu sinergiju. Ulje klinčića sadrži komponentu eugenol koja ima snažna antibakterijska, anestetska, anti-upalna i antiseptička svojstva. Limunovo ulje s antibakterijskim, antiseptičkim, antifungalnim, antivirusnim i antistresnim svojstvima. Ulje eukaliptusa pokazalo je vrlo dobre efekte u borbi protiv respiratornih bolesti.

Uz to, ulje inhibira rast bakterija i gljivica, te sprječava viruse gripe i prehlade da se udomaće. Ružmarinovo ulje ima vrlo visoka antibakterijska svojstva. Cimetov ulje je divna mera u borbi protiv raznih oblika gljivica i bakterija, ubija čak i one bakterije koje su rezistentne na antibiotike. Zamislite što će se dogoditi ako sva svojstva ovih ulja kombiniramo u jednoj bočici?

Ova mješavina terapeutskih eteričnih ulja ispitana je na Weber State University da bi se utvrdila jačina njihovih antimikrobnih svojstava. Utvrđeno je da mješavina eteričnih ulja Ulje Četiri Lopova uništava 99,96% mikroorganizama koji se šire zrakom. Ulja u sastavu mješavine 4 Lopova su visoko antivirusna, antiseptična i antibakterijska, stoga je utvrđeno kako sama mješavina pomaže zaštititi tijelo od bolesti kao što su gripa,prehlada, upala sinusa, bronhitis, upala pluća, upala grla, itd.

Prednosti pojedinačnih ulja

Antimikrobna svojstva

  • Istraživači su studijom iz 2017 utvrdili da niske koncentracije ulja cimeta i klinčića imaju visoko antimikrobno djelovanje protiv postojanih kultura Borrelia burgdorferi, uzročnika Lymeove bolesti.
  • U studiji iz 2018 otkrili su da pare eteričnog ulja cimeta inhibiraju rast respiratornih patogena poput Haemophilus influenzae i Streptococcus pneumoniae u Petrijevoj posudi. Ali et. ulje eukaliptusa imalo je malo aktivnosti.
  • Studijom iz 2012 pokazali su da eukaliptusovo ulje ima antimikrobno djelovanje protiv dvije vrste bakterija koje mogu uzrokovati bolest u ljudi: Escherichia coli (E. coli) i Staphylococcus aureus (kožne infekcije).
  • Sveukupno, najmanje ispitivanja provedeno je na eteričnom ulju na limuna. Ali dvije studije iz 2019. zabilježile su neka antimikrobna svojstva.

Iscjeljenje rana

  • 2019 studijom u miševa otkrili su da topikalna primjena cinamaldehida, komponente cimetova ulja, potiče zarastanje rana. Također je smanjila količinu bakterija u ranama zaraženim Pseudomonas aeruginosa.
  • 2018 studijom kod štakora znanstvenici su otkrili da specijalizirani emulzijski pripravak koji sadrži eukaliptusovo ulje potiče zarastanje rana.

Ublažavanje boli

  • Studijom iz 2019 u miševa znanstvenici su tražili potencijalne učinke ublažavanja boli eukaliptusovim eteričnim uljem. Istraživači su otkrili da udisanje eukaliptusovog ulja može biti učinkovito u ublažavanju nekih vrsta boli.

Sastav: eterično ulje klinčićevac (pupoljak), cimetovac (list), limun žuti usplođe, eukaliptus globulus, ružmarin (cineol), eterično ulje klinčićevac (eugenia caryophyllata), eugenol, eugenyl acetate, betacaryo-phyllene, alphahumulene.

Djelovanje: izrazito antibakterijsko i antivirusno djelovanje, stimulira organizam, blagi anestetik. Indikacije: problemi usne šupljine (infekcije, gingivitis, granulom), urogenitalne infekcije, kronični umor. Kontraindikacije: visoki krvni tlak, terapija antikoagulansima. Oprez kod doziranja jer nadražuje kožu i sluznicu. Ulje nije prikladno za trudnice, dojilje i malu djecu.

Eterično ulje cimetovac list (Cinnamomum verum)
Glavne kemijske sastavnice: eugenol, beta-pinen, beta-kariofilen, cinamil-acetat, benzil-benzoat, linalol, cinam-alkohol
Djelovanje: imunostimulans; djeluje protiv patogenih bakterija, gljivica i virusa.
Indikacije: infekcije usne šupljine, enterokolitisi, urogenitalne infekcije, HPV infekcije.
Kontraindikacije: oprez kod doziranja jer nadražuje kožu i sluznicu. Ulje nije prikladno za trudnice, dojilje i malu djecu.

Eterično ulje limun, usplođe (Citrus limonum)
Glavne kemijske sastavnice: limonen, beta-pinen, beta-bisabolen, gama-terpinen
Djelovanje: antiseptik, blagi stomahik; oponaša vitamin P i olakšava protok krvi, smanjuje lomljivost kapilara, stimulira rad jetre.
Indikacije: dišne infekcije (pogotovo kod djece), česte zarazne bolesti, kure čišćenja jetre i žuči, bubrežne kolike, popucale kapilare, proširene vene, akne, herpes, bradavice; dezinfekcija prostora.Kontraindikacije: ulje je fototoksično.

Eterično ulje Eukaliptus globulus (Eucalyptus globulus)
Glavne kemijske sastavnice: 1,8-cineol, alfa-pinen, limonen, p-cimen, aromadendren, gama-terpineol, trans-pinokarveol
Djelovanje: snažan ekspektorans, razrjeđuje sluz u dišnom sustavu, ima antimikrobno, protugljivično i antivirusno djelovanje.
Indikacije: svi oblici dišnih infekcija, neke gljivične infekcije kože.
Napomene: ne preporučuje se upotreba ovog ulja kod djece mlađe od 2 godine – prikladnije ga je zamijeniti uljem Eukaliptus radiata ili Mirta kemotip 1,8 cineol, eterično ulje Ružmarin cineol (Rosmarinus officinalis) Aktivne tvari: 1,8-cineol, alfa-beta-pinen, kamfen, borneon, borneol, beta-kariofilen, alfa-terpineol
Djelovanje: jaki ekspektorans, pokazuje antibakterijsko i protugljivično djelovanje, potiče arterijsku cirkulaciju.

Način korištenja

  • Za dermalnu uporabu koristite razrijeđeno u baznom ulju u koncentracijama do 2%.
  • Za osvježenje i oplemenjivanje prostora nakapajte 10-12 kapi u aroma lampicu, na keramičku pločicu, u difuzer ili u potpourri za tzv. „suhu inhalaciju“.