Skip to main content

Načini plaćanja

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

  • Pouzeće (Samo za RH)
  • Direktna bankovna transakcija (kad je to moguće)

Kada je izvršena i vidljiva uplata (pouzećem nakon plaćanja djelatniku kurirske službe) smatra se da je sklopljen kupoprodajni ugovor.

Prilikom plaćanja pouzećem, narudžba se plaća u točnom iznosu djelatniku kurirske službe prilikom preuzimanja paketa.

Uvjeti dostave

Cijena dostave za Hrvatsku iznosi:

  • Dostava na kućnu adresu u roku 2-5 radna dana – cijena dostave je 5,00 € za sve narudžbe putem Hrvatske pošte.
  • Dostava na kućnu adresu u roku 2-5 radna dana – cijena dostave je 7,00 € za sve narudžbe putem GLS kurirske službe.
  • Dostava na kućnu adresu na području Europske Unije – cijena dostave bit će navedena na stranici naplate prije zaključivanja narudžbe, a nakon upisa valjane adrese dostave, ovisno o državi.

Navedeni rokovi dostave vrijede za većinu destinacija u Hrvatskoj  (za otoke i manja mjesta, pošiljke se dostavljaju prema rasporedu kurirske službe).

Proizvode koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi biti će isporučeni Kupcu. Ukoliko želite dogovoriti odgovarajući termin dostave, molimo Vas da to napišete pod NAPOMENA, kako bi mogli Vašu želju prenijeti dostavnoj službi. Prilikom obrade pošiljke Kupac dobiva obavijest na mail o statusu njegove pošiljke.

Dostavu vrši Prodavatelj (putem svojih djelatnika) ili angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese.

Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda.

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod , račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

U slučaju da kupac odbije preuzeti narudžbu za koju je naznačeno plaćanje pouzećem, Allianthe zadržava pravo onemogućiti daljnju kupovinu na Web mjestima i ostale funkcionalnosti ili usluge.

Allianthe za dostavu koristi kurirske službe treće strane. Određene kurirske službe imaju svoje naknade koje naplaćuju kupcima za uslugu plaćanja pouzećem. Allianthe ne pogoduje od takve naknade te je ista određena cjenikom kurirske službe. Za sva pitanja oko takvih naknada molimo Vas da se obratite kurirskoj službi.

Allianthe svaku pošiljku na dostavu stavlja u najkraćem mogućem roku, a najdulje u roku od 3 radna dana osim ako nije drugačije obavijestio kupca. Pošiljka je podređena rokovima kurirskih službi te, u određenim situacijama, može biti i do roka od 7 radnih dana unutar RH.

Ukoliko pošiljku ne zaprimite, a dobijete potvrdu od strane Allianthe da je ista poslana, molimo Vas da se obratite kurirskoj službi direktno. Zbog zaštite osobnih podataka, Allianthe nije u mogućnosti u Vaše ime provjeravati statuse za i u ime Vas. Allianthe ne odgovara za postupke kurirske službe ili djelatnika kurirske službe. Za sve prigovore vezane uz dostavu pošiljke, nemogućnost predaje pošiljke i slično molimo Vas da se obratite direktno kurirskoj službi.

Allianthe zadržava pravo ograničiti kupcima za koje tako odredi plaćanja na isključivo plaćanje putem izravnog bankovnog prijenosa. Allianthe zadržava i pravo kupcima koji kontinuirano krše uvjete kupovine odbiti pružiti uslugu i/ili proizvod.

Cijene dostave istaknute su na Web mjestima i u njima je sadržan pripadajući PDV.