Smreka, crna (Picea mariana) 10 mL – Altho

13,00 

Regulira hormon kortizol. Za razne upalne bolesti od astme do reumatoidnog artritisa.

Kategorija:

Opis

Potječe iz Kanade, ovaj četinjar raste na planinskim kosinama i u tresetnim močvarama. Ima sivo-smeđu koru koja se ljušti, nakupine crvenih cvjetova i igličaste listiće. Plod je 4 cm dug crveno- smeđi viseći češer.

Glavna svojstva:

antibakterijsko * protuupalno* djelovanje slično hormonskom: npr. djelovanje kao kortizon* fungicidno djelovanje* antiparazitik* antitusik, ekspektorans* antispazmolitik.

Tradicionalne indikacije:

– bronhitis, katar- upala sluznice bronha, upala sinusa +++

– kožne, ginekološke i crijevne gljivične infekcije ++

– kožne i crijevne parazitne infekcije ++

– akne, psorijaza, lišaj, osip++

– reumatizam, artroza ++

– umor, iscrpljenost +++

– hipertireoidizam ++

Preporučene doze:

Eksterno: 2 kapi EUPK i 2 kapi lješnjakovog ulja, 3 x dnevno, utrljati na prsa, zglobove, donji dio leđa

Korisne informacije:

ne preporuča se djeci ispod 6 godina* ne koristiti u prvom tromjesečju trudnoće* moguća iritacija kože ako se koristi čisto.

Aromatične tvari: monoterpeni, bornil acetat

Dio koji se destilira: iglice Eterično ulje crne smreke dobar je stimulator rada nadbubrežnih žlijezda i timusa. Također pokazuje protugljivični učinak.

Obzirom da posjeduje kortizol-like djelovanje, koristi se kod astme, alergije, reumatoidnog artritisa i ostalih autoimunih bolesti.

Ugodnog je opuštajućeg i blago slatkastog mirisa za osvježavanje prostora.

Važno:

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, sugeriramo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog kemijskog sastava.

Eterična ulja u RH nisu i ne mogu biti registrirana kao dodaci prehrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima). Molimo nemojte piti eterična ulja.

Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama, te na sebi MORAJU imati piktograme opasnosti. Hoće li ili neće imati oznake ovisi o konkretnom ulju (njegovim prirodnim sastavnicama), a ne brendu. Brendovi koji ne ističu navedene piktograme krše zakonske propise.