Jela, sibirska (Abies sibirica) 10 mL – Altho

13,00 

Ugodni miris za osvježavanje prostora i olakšanje disanja. Dozvoljeno i kod vrlo male djece.

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Eterično ulje jele sibirske koristi se za kronični bronhitis putem inhalacija i uljnih mješavina za utrljavanje.

Također se koristi za sve upalne bolesti, od astme do artritisa. Za razliku od bijele jele, nije neurotoksična pa se može koristiti i kod djece.

Najugodnijeg mirisa od svih jela, koristi se najčešće za dišne tegobe: bronhitis, gripe, prehlada…

Za razliku od bijele jele, nije neurotoksična pa se može koristiti i kod beba i djece.

Kako se kod vrlo male djece ponekad izbjegavaju ulja bogata 1,8 cineolom koja su najčešće korištena kod dišnih tegoba, upravo je sibirska jela jedno od ulja izbora za dječje dišne tegobe, ali i za astmatičare i bronhitičare.

Eterično ulje jele možete koristiti u difuzeru – jednostavno stavite nekoliko kapi i uživajte u osvježavajućem mirisu koji blagotvorno djeluje na dišni sustav.

Važno:

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, sugeriramo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog kemijskog sastava.

Eterična ulja u RH nisu i ne mogu biti registrirana kao dodaci prehrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima). Molimo nemojte piti eterična ulja.

Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama, te na sebi MORAJU imati piktograme opasnosti. Hoće li ili neće imati oznake ovisi o konkretnom ulju (njegovim prirodnim sastavnicama), a ne brendu. Brendovi koji ne ističu navedene piktograme krše zakonske propise.