fbpx

Uši i gnjide u kosi. Kako ih se riješiti na prirodan način

Uši glave su maleni insekti – paraziti. Dugački su oko 2-4 mm i žive isključivo na ljudskom vlasištu. Hrane se krvlju domaćina do koje dolaze bezbolnim ubodima. Nakon uboda i hranjenja uši ispuštaju tekućinu koja izaziva vrlo neugodan svrbež.Gnjide su jajašca iz kojih se izliježu uši. Najčešće se nalaze kod samog korijena kose, te uz.

Kako djeluju eterična ulja? Što to ima u njima, da ih čini tako moćnima?

O kemijskim sastavnicama eteričnih ulja… Eterična ili esencijalna ulja su smjese jače ili slabije hlapivih, lipofilnih sastavnica izoliranih iz biljaka ili biljnih dijelova. Aromatične biljke iz kojih se izoliraju eterična ulja su najzastupljenije u rodovima Apiaceae, Lamiaceae, Lauraceae, Myrtaceae, Pinaceae, Piperaceae, Rutaceae i Zingiberaceae. Svježe izolirana eterična ulja su bezobojne ili blijedožućkaste tekućine, a samo.

Kako najjednostavnije koristiti eterična ulja u borbi protiv virusa i koja ulja odabrati

Za sprječavanje prijenosa kapljičnih virusnih infekcija najbolje je eterična ulja raspršiti u prostoru. U ovu svrhu najpopularnije su aroma-lampice, no u njima se eterična ulja zagrijavaju, razgrađuju i frakcioniraju, pa nisu najbolji način za korištenje eteričnih ulja u prostoru. Naime, na takav način u zraku nikad nemamo raspršeno eterično ulje u svom cjelovitom sastavu, pa.

Zašto je dobro nanositi eterična ulja na stopala

Možda  vam na pamet prvo pada očiti odgovor … Pa zato što su  su noge smrdljive, znoje se i pune su bakterija. I to je  djelomično točno! Nitko se neće raspravljati oko toga! Malo esencijalnog ulja na stopala  sigurno može pomoći u rješavanju tih problema. Ali, koristeći ulja na stopalima događa se još toliko toga!.

Preduhitrite gripu i prehladu na prirodan način

Stiglo nam je doba godine u kojem je pojava virusnih bolesti poput gripe i prehlade, te “stomačnih” viroza sasvim uobičajena pojava kod svih članova obitelji, posebice kod djece vrtićkog i ranog školskog uzrasta. Problem kod takvih viroza nastaje zbog toga što virusi (posebno virus gripe) funkcioniraju na principu da “blokiraju” tj. oslabe imunološki odgovor organizma,.