Aromalent – Prirodni repelent u spreju protiv komaraca i krpelja i ostalih insekata

14,00  (105,48 kn)

Aromalent – prirodan, bez štetnih kemikalija, ovaj sprej pravi je strah i trepet nametnicima pred kojim drhte komarci, krpelji, moljci, žohari, mravi, ose i buhe. Sprej nanesite na izložene dijelove tijela, nasprejajte unutrašnjost automobila, prostorije u kojima boravite, sjedalice i tepihe. Allianthe Aromalent je 4 do 8 puta jači i dugotrajniji od klasičnih sprejeva a istovremeno dezodorirati prostor i ispuniti ga osvježavajućim mirisom koji podsjeća na limun.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: ALI-AL001 Kategorija:

Opis

5 razloga zašto odabrati repelent na bazi citriodiola

Ako tražiš ekološki certificiran i djelotvoran prirodni repelent, ovog ljeta isprobaj snagu Allianthe Aromalenta na bazi citrodiola koji će te na siguran i učinkovit način zaštititi od svih vrsta komaraca i krpelja.

  1. Učinkovit kao klasični sprej (ali puno, puno zdraviji) – Citriodiol se po učinkovitosti uspoređuje s štetnom kemikalijom DEET-om- koja se nalazi klasičnim  sprejevima protiv komaraca te dokazano štiti 4 do 8 puta duže od biocida na bazi citronelle. Citriodiol je 100% prirpdan, 100% siguran za djecu, bebe i ljubimce i 0% štetan i kancerogen. 
  2. Štiti od raznih insekata – Citriodiol će nas zaštititi protiv svih vrsta komaraca, kukaca, štetnih insekata i krpelja, a smatra se jedinim prirodnim repelentom protiv specifične vrste komaraca koji prenose Zika virus,a koji je posebno opasan za trudnice.
  3. Nosi certifikat sigurnosti i kvalitete – Citriodiol je prošao najrigoroznije testove sigurnosti i učinkovitosti te su njegovo korištenje odobrile agencije za provjeru kvalitete: US EPA, EPA, APMVA, PMRA, KEMI, Ctgb i TUKES.
  4. Nije opasan za okoliš i životinje – Radi se o biorazgradivom sastojku čija proizvodnja ne predstavlja opasnost od onečišćenja okoliša kao što je to slučaj s toksičnim kemikalijama konvencionalnih repelenata. Osim toga, citriodiol ne predstavlja rizik za životinje, ptice i pčele.
  5. Prikladan za djecu – Utvrđeno je da će citriodiol na siguran način zaštititi i djecu nakon navršenih 6 mjeseci. (Mlađoj djeci slobodno špricajte po odjeći!)  Prilikom nanošenja sprej ne masti kožu i ne ostavlja tragove već ju vlaži i brzo se upija. Nanesen na kožu stvara prirodnu barijeru i štiti nježnu dječju kožu. Ne sadrži parabene, silikone,alkohol, umjetna bojila ni mirise.

Jedva ste dočekali lijepo vrijeme za druženje na otvorenom tijekom toplih ljetnih večeri, a komarci vam kvare planove?

Na stranu iritantno zujanje, ubod komarca često je vrlo neugodan, osobito djeci, popraćen crvenilom, oteklinom i svrbežom na mjestu uboda.

Komarac ima 10 tisuća puta jači njuh od čovjeka pa miris krvi može nanjušiti s udaljenosti od 60 do 75 m. Budući da komarci žive u svijetu mirisa, razlikujemo one koji ih privlače (atraktanti) i one koji ih odbijaju (repelenti). Repelenti u zraku onemogućuju komarcima orijentaciju prema izvoru mirisa i time ih odvraćaju od čovjeka ili životinja.

Police dućana, pogotovo u ovo vrijeme, prepune su različitih repelenata koji su uglavnom bazirani na kemijskim spojevima. Tako većina repelenata svoju učinkovitost88 „zahvaljuje“ umjetnim kemikalijama. Još od 1957. godine u uporabi je DEET – najčešća korištena, a nažalost štetna, kemikalija za tjeranje ovih kukaca. Budući da se o sigurnosti DEET-a i utjecaju drugih kemijskih alternativa na naše zdravlje još uvijek raspravlja, prirodni repelenti predstavljaju bolji odabir.

Iz Allianthe laboratorija dolazi Aromalent linija

savršena i potpuno prirodna kompozicija prirodnih repelenata na bazi citriodiola koja je u potpunosti sigurna za malu djecu, trudnice i dojilje, i što je nama posebno važno-za naše dlakavce!

Citriodiol se posebno ističe  kao najmoćniji među prirodnim insekto-borcima, a porijeklom je aktivni sastojak ulja limunskog eukaliptusa – Eucalyptus citriodora.

Ovo eterično ulje, osim snažnog insekticidnog djelovanja, ima protuupalno, protugljivično, smirujuće, analgetičko i lipolitičko djelovanje. Svježeg je citrusnog mirisa te se koristi kod ublažavanja simptoma astme i infekcije dišnih putova.

Aromalent – prirodan, za ljude bezazlen sprej pravi je strah i trepet nametnicima pred kojim drhte komarci, krpelji, moljci, žohari, mravi, ose i buhe. Sprej nanesite na izložene dijelove tijela, nasprejajte unutrašnjost automobila, prostorije u kojima boravite, sjedalice i tepihe. Allianthe Aromalent odbit će insekte, a istovremeno dezodorirati prostor i ispuniti ga osvježavajućim mirisom koji podsjeća na limun.

Namjena:

Zaštita od komaraca (min. 4 sata) i krpelja (min. 2 sata). Prikladno za primjenu na koži i odjeći. Nije za profesionalnu ili industrijsku uporabu.

Upute za upotrebu:

Protresite bočicu i ravnomjerno raspršite na nezaštićene dijelove tijela s udaljenosti 20 – 30 cm. Za zaštitu lica, raspršite najprije na dlan pa razmažite po licu izbjegavajući područje oko očiju i usta. Ne nanosite na posjekotine, ozljede ili svježe obrijanu i nadraženu kožu. Ne nanosite na ruke djeteta. Za djecu mlađu od 6 mj sprej nanosite na odjeću. Kako se radi o prirodnom proizvodu postupak ponavljajte više puta za vrijeme kada ste izloženi susretima sa insektima. Nakon primjene temeljito isperite ruke.

Uvjeti čuvanja:

Ne izlagati temperaturi višoj od 50 °C.  Rok trajanja 6 mj od otvaranja. Pakiranje 100 ml.
INCI:
Aqua, P-Menthane-3,8-diol, Glicer citrat/lactate/linoleate/oleate (i) poligliceril-4cocoate(i)poligliceril-3 carat gliceril caprylate,dehydroacetic acid and benzyl alcohol

Odaberi prirodni repelent i uživaj u prirodi bezbrižno!